Melos A.Ş. Habertürk Kanalında..

Melos A.Ş. Habertürk Kanalında..

Melos A.Ş. Ceo’su sayın Mehmet KİLİMCİ’nin 17 Eylül 2019 tarihinde Habertürk kanalında yapmış olduğu ropörtaj..

Her şey aslında bir fikir ile başlıyor ; AR-GE çalışmalarımızı sürekli güncelleyerek #yerliüretimmillisermaye programı kapsamında ülkemizin katma değerini arttıracak yeni ürünler ortaya çıkarıyoruz. Aktif Çinko Oksit, Çinko Borat ve Çinko Stearat bunlardan yalnızca birkaçı...

Kilim Gruba bağlı bir aile şirketi olan Melos Kauçuk ve Plastik A.Ş. şirketi 2006 yılında kurulmuştur. Sakarya 3. Organize sanayi bölgesindeki tesisimize 2016 yılında yeni bir üretim hattı daha ilave ederek tam kapasiteyle üretimimize devam ediyoruz. Yılda yaklaşık 15 BİN TON toz hammadde üretiyoruz.

Aktif Çinko Oksit kauçuk hammadde alanındaki ana ürünümüzdür. Aktif Çinko Oksit lastik, otomotiv, beyaz eşya, profil, eva sektörlerinde kullanılan ana hammaddelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çinko Stearat ve Kalsiyum Stearat ise metal sabunları alanındaki ana ürünümüzdür. Bu ürünler su itici ve kalıp ayırıcı özelliğinden dolayı plastik ve yapı kimyasalları sektörlerinde kullanılmaktadır. 

 Melos A.Ş. olarak ülkemizde Çinko Borat üretimi yapan iki şirketten biriyiz. Ülkemizdeki diğer Çinko Borat üretici ise ETİ MADEN şirketidir. Geç yanıcılık (yanmazlık) , duman bastırma ve anti bakteriyel olma özelliğinden dolayı ilerleyen zamanlarda Çinko Borat’lara olan ihtiyaçların artacağı kanaatindeyiz. Melos A.Ş. şirketi olarak Bor Enstitüsü ve TÜBİTAK’la bir araya gelerek Çinko Borat’la ilgili AR-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz.